Document Type : Research Paper
Authors
1 Department of Agricultural Extension and Education, College of Agriculture, Tarbiat Modares University (TMU), Tehran, I. R. Iran.
2 Department of Agricultural Economics and Rural Development, College of Agriculture, Lorestan University (LU), Lorestan, I. R. Iran
3 Department of Agricultural Extension and Education, Khuzestan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Mollasani, I. R. Iran.
4 Department of Geography, University of Hildesheim, Hildesheim, Germany.
Abstract
Keywords
Main Subjects
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
از آنجا که کنشگران زیادی در ارائه خدمات و رفع نیازهای بومگردی و مردم محلی فعالیت دارند، شناسایی موقعیت، همکاری و ارتباطات آنها، به منظور تقویت منافع، برنامهریزی و توانمندسازی تعاملات سازمانی و تأمین نیازها و خدمات بومگردان و مردم محلی، ضروری است. بر این اساس، هدف این پژوهش، بر تحلیل شبکه کنشگران بومگردی اجتماعمحور پایدار (SCBET) قرار گرفت. در این راستا، از مطلعان کلیدی در 20 نهاد کنشگر در SCBET در استان لرستان، ایران از طریق نمونهگیری هدفمند به شیوه گلوله برفی، اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه تحلیل شبکه جمعآوری و از طریق تحلیل شبکه اجتماعی (SNA) و نرمافزارهای UCINET و NetDraw تجزیه و تحلیل شدند. نتایج در قالب شش بُعد پایداری (مدیریتی، زیستمحیطی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی) بر اساس شاخصهای سطح خرد (مرکزیت درجه ورودی، مرکزیت درجه خروجی، مرکزیت بردار ویژه، مرکزیت همجواری (نزدیکی) و مرکزیت بینابینی) استخراج گردید و نمودارهای شبکههای ابعاد مذکور 20 کنشگر ترسیم گردیدند. نتایج بهدست آمده در قالب SNA قـادر اسـت سیاستگذاران و تصمیمسازان گردشگری را کمک نموده تا چالشهـای پیشروی بومگردی را شناسایی نموده و روابط مختلف در بین کنشگران و ذینفعان (بخشهای خصوصی، دولتی و جوامع محلی) را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.
Keywords [Persian]