Document Type : Full Article
Authors
1 Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Shiraz University, I.R. Iran
2 Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Shiraz University, I.R. Iran- Department of Biochemistry, Veterinary School, Shiraz University, I.R. Iran
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
در سال های اخیر در زمینه بیوکانژوگه کردن موافقیت هایی انجام شده است تا خصوصیات عملکردی آنزیم لیزوزیم بهبود یابد. در این تحقیق شرایط بهینه کانژوگه شدن اینولین اکسید شده –لیزوزیم و خواص عملکردی محصول تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا برای تأمین گروه های آلدهیدی فعال برای چسبیدن به گروه های آمینی شرکت کننده در واکنش های میلارد، اینولین (وزن ملکولی تقریباkDa ۲۵) توسط پرایودات، اکسیده و با آنزیم لیزوزیم با نسبت مولی اینولین اکسید شده به آنزیم ۵ به ۱، ترکیب گردید. مطالعات انجام شده برای بررسی شرایط بهینه کانژوگه کردن، شامل بررسی واکنش در شرایط مختلف pH (۹و٧،٣) ، دماهای (°C80 و ،60، 40) و شرایط زمانی مختلف می باشد. بهترین شرایط برای کانژوگه کردن ۷pH ، °C۶۰ و مدت زمان یک هفته تعیین گردید. نتایج نشان داد که تحت چنین شرایطی کانژوگه اینولین – لیزویزیم دارای %۵٨ از فعالیت تجزیه کنندگی، خصوصیات امولسیفایری بهتر و مقاومت حرارتی بالاتر در مقایسه با لیزوزیم خالص می باشد. همچنین این محصول دارای حلالیت پروتئینی بیشتری در ۷ pH و ۹ pH در دماهای مختلف نسبت به لیزوزیم کنترل بود. در مجموع نتایج این تحقیق نشان می دهد که اصلاح لیزوزیم توسط اینولین اکیسد شده باعث تشکیل محصول پایدار جدید با خواص عملکردی ارتقاء یافته می گردد، که ممکن است برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords [Persian]