Document Type : Full Article
Authors
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, I.R.Iran
Abstract
Keywords
Main Subjects
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
در این پژوهش از Xanthomonas campestrisجهت تولید صمغ زانتان با به کار گیری شیره خرما به عنوان سوبسترا استفاده شد. تخمیر با شیره خرما و شیره ساکاروز در دمای ˚C۲۸ و ٨/٦pH= در شیکر بن ماری (rpm ۲٤٠) انجام شد. اثر زمان تخمیر (٢٤، ٤٨، ٧٢، ٩٦ و ١٢٠ ساعت) بر تولید صمغ زانتان مورد مطالعه قرار گرفت. میزان تولید صمغ زانتان بعد از ۹۶ ساعت به حداکثر میزان mL١٠٠/g ٨٩/٠ در دمای ˚C 28 و سرعت rpm ٢٤٠ رسید. اثر pH بر تولید صمغ خالص شده زانتان نیز بررسی شد. اپتیمم pH برای تولید صمغ زانتان ٥/٥ بود. زانتان تولید شده در این مطالعه با زانتان تجاری مقایسه شد و نتایج حاصل نشان داد که این دو نمونه خواص ساختاری مشابه دارند که بوسیله TLC و FT-IR تشابه آنها تأیید شد. نتایج حاکی از آن است که شیره خرما به عنوان یک سوبسترا قابلیت بالایی برای تولید صمغ زانتان دارد.
Keywords [Persian]