Document Type : Full Article
Authors
1 Vali-e-Asr University of Rafsanjan
2 Bahonar University of Kerman
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
چکیده- گل داودی یکی از مهمترین گلها میباشد که هم به صورت گلدانی و هم به صورت بریدنی در بازارهای جهانی داد و ستد میشود.در این پژوهش، اثرات محلولهای نگهدارنده حاوی تیمول (75 و 125 میلیگرم در لیتر)، منتول (75 و 125 میلیگرم در لیتر) و اوژنول (75 و 125 میلیگرم در لیتر) روی حفظ کیفیت و افزایش عمرگلجایی گل بریده داودی در محیط سردخانه (دمای 1±3 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80-75 درصد) بررسی شد. ساکارز 4 درصد به همه تیمارها اضافه شد و آب مقطر و ساکارز 4% به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. در مقایسه با شاهد (08/31 روز)، بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با تیمول 125 میلیگرم در لیتر (58/59 روز) و پس از آن تیمول 75 میلی گرم در لیتر (17/59 روز) به دست آمد اگرچه تفاوت معنیداری با سایر محلولهای نگهدارنده نداشتند. در بین تیمارها؛ تیمول 75 و 125 میلیگرم در لیتر در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها، با کاهش پژمردگی گلبرگ و افزایش جذب محلول نگهدارنده، وزن تازه نسبی گل، مواد جامد محلول گلبرگ، پایداری غشاء برگ، قطر گل و عمر گلجایی به عنوان بهترین تیمار شناخته شد.
Keywords [Persian]