Document Type : Full Article
Authors
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, I.R. Iran
Abstract
Keywords
Main Subjects
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
در این پژوهش رساندن مصنوعی خرمای رقم کبکاب از مرحله خلال تا تمر با استفاده از محلول کلرید سدیم و اسید استیک مورد بررسی قرار گرفت. پس از برداشت میوه های خرما در مرحله خلال و انجام عملیات شستشو، میوه ها با محلول های حاوی کلرید سدیم، اسید استیک و یا مخلوط هر دو تیمار شدند و پارامترهای تغییرات رطوبت، pH، پارامترهای رنگ سنجی، بریکس و سفتی بافت نمونه ها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که در طی رساندن مصنوعی، میزان رطوبت و پارامترهای رنگ سنجی a, L و b کاهش معنی داری داشتند. درمورد کلیه نمونه ها بعد از ٧٢ ساعت گرمخانه گذاری در C °٤٠ نیروی پیشینه لازم برای ارزیابی بافت از حدود ١٠٠٠ به٥٠ گرم کاهش یافت که نشان دهنده تغییرات شدید بافت و نرم شدن آن است. ارزیابی کلی نتایج نشان داد که از رساندن مصنوعی میوه خرمای برداشت شده درمرحله خلال با استفاده از محلول کلرید سدیم و اسید استیک و گرمخانه گذاری در C° ٤٠ می تواند به عنوان روش مناسبی برای رساندن خرمای واریته کبکاب استفاده شود.
Keywords [Persian]