اثر بازدارندگی باکتری های لاکتیک اسید ایزوله شده از روده ماهی Scomberomorus commersonو باکتریوسین آنها بر لیستریا اینوکوا

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

دانشگاه شیراز

چکیده

چکیده- باکتری های اسید لاکتیک، معمولاً در مجرای دستگاه گوارش (روده بزرگ) انسان ها، حیوانات، شیر، محصولات دریایی، لبنی و در بسیاری از گیاهان یافت می شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثر بازدارندگی باکتری های اسید لاکتیک ایزوله شده از روده ماهی شیر بندر(Scomberomorus commerson)  بر رشد باکتری لیستریا اینوکوآ می باشد. برای این منظور پنج گونه باکتری اسید لاکتیک ایزوله شدند. گونه های لاکتوباسیلوس بوشنری، لاکتوکوکوس لاکتیس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس فرمانتوم و استرپتوکوکوس سالیواریوس بوسیله تست های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی به صورت احتمالی شناسایی شدند. فعالیت ضد لیستریایی باکتری های ایزوله شده و نیز مایع فوقانی بدون سلول حاصل از این باکتری ها با استفاده از تست های نقطه گذاری روی آگار، انتشار در چاهک های قرار داده شده در آگار و در محیط کشت BHI بررسی شد. نتایج نشان داد که تمام باکتری های ایزوله شده و مایع فوقانی بدون سلول آنها قادر به ممانعت رشد لیستریا اینوکوآ هستند. این تحقیق نشان       می دهد که ضایعات این نوع ماهی دریای آب گرم قابلیت بالقوه ای بعنوان منبع باکتری های اسید لاکتیک و دارای فعالیت بازدارندگی بر روی باکتری لیستریا اینوکوآ می باشند.

کلیدواژه‌ها