به منظور بررسی رفتار خشک شدن لایه نازک و همچنین دستیابی به رطوبت تعادلی خشک شدن کلزا از دستگاه هوا ساز آزمایشگاهی مجهز به سیستم خشک کن لایه نازک و سنجش وزن لحظه ای که قابلیت کنترل دما و رطوبت مطلق هوا را داشت استفاده شد. به منظور دستیابی به اهداف طرح، کلزای تازه برداشت شده با رطوبت اولیه 5/0±12% وزن خشک در ترکیب ۴ سطح دما (°C۵۵،۵۰ ،٤۵،۴۰) و ۴ سطح رطوبت مطلق هوا (kg/kg۰۲/۰، ۰۱۵/۰، ۰۱/۰، ۰۰۵/۰) خشک گردید. رطوبت لحظه ای محصول در طی فرایند خشک شدن به کمک توزین دوره ای نمونه ها ثبت گردید. برای تعیین رطوبت تعادلی، خشک شدن تا زمانی ادامه یافت که محصول در شرایط مختلف دما و رطوبت مطلق هوا به تعادل برسد. برای انتخاب بهترین مدل خشک شدن لایه نازک کلزا داده های تجربی با سه مدل معروف پیج، پیج اصلاح شده و مدل درجه ۲ نمایی تطبیق داده شدند. علاوه بر آن برای تعیین مدل رطوبت تعادلی در محدوده خشک شدن از چهار مدل چانگ پی فاست، چانگ پی فاست اصلاح شده، اسوین اصلاح شده و اسمیت اصلاح شده استفاده شد. در نهایت به کمک رگرسیون غیر خطی و بر اساس بالاترین مقدار ضریب تعیین و کمترین مقدار شاخص کای دو، خطای میانگین و ریشه خطای میانگین مناسب ترین مدل برای خشک شدن لایه نازک و رطوبت تعادلی به ترتیب مدل دو جمله ای نمایی و مدل اصلاح شده اسمیت معرفی شدند.