اثرات روی و پتاسیم بر رشد و گوشت میوه زیتون (Olea europaea L.)

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز ، جمهوری اسلامی ایران

چکیده

این پزوهش روی درختان زیتون رقم ‘آمیگدالیفولیا’ برای بررسی اثر محلول پاشی نیترات پتاسیم و سولفات روی بر ویژه گی های وزن، ابعاد و حجم میوه انجام شد. درختان با غلظت های صفر، ۵/۰، ۱ و ۵/۱ % نیترات پتاسیم و صفر، ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰ % سولفات روی و ترکیبی از آنها در ماه مرداد زمانی که میوه ها در اواسط دوره رشد خود بودند محلول پاشی شدند. بیشترین وزن میوه در کاربرد ۵/۰% سولفات روی و ۵/۰% نیترات پتاسیم مشاهده شد. طول و قطر میوه بطور معنی داری تحت تاثیر سوالفات روی بویژه در ترکیب با نیترات پتاسیم قرار گرفتند. حجم میوه، حجم گوشت میوه و نسبت حجم گوشت به هسته با افزایش غلظت سولفات روی (۰،۲۵/۰،۵/۰، ۷۵/۰% ) افزایش یافت. هم چنین بیشترین حجم میوه، حجم گوشت میوه و نسبت حجم گوشت به هسته در غلظت ۵/۰% سولفات روی و ۵/۰%  نیترات پتاسیم بدست آمد. نتایج بدست آمده تاکید بر اهمیت یک مدیریت کودی مناسب بویژه در زیتون کنسروی که در آن اندازه میوه و نسبت گوشت به هسته حائز اهمیت است دارد.

کلیدواژه‌ها