تأثیر سیستم‌های مختلف حاصلخیزی بر عملکرد و محتوای عناصر معدنی دانه کدوی تخم کاغذی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

دانشگاه کردستان، سنندج

چکیده

چکیده- این تحقیق به منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی، شیمیایی و آلی بر میزان عناصر معدنی دانه و عملکرد کدوی تخم کاغذی طی  سال زراعی 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان انجام شد. تیمارهای کودی شامل 1) شاهد یا بدون مصرف کود، 2) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن، 3) باکتری­های حل کننده فسفر، 4) کود شیمیایی، 5) کود آلی، 6) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر، 7) باکتری‏های تثبت کننده نیتروژن + 50% کود آلی، 8) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن+ 50% کود شیمیایی، 9) باکتری­های حل کننده فسفر + 50% کود آلی، 10) باکتری­های حل کننده فسفر+ 50% کود شیمیایی، 11) 50% کود شیمیایی + 50% کود آلی، 12) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی، 13) باکتری‏‏های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود آلی و 14) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی+ 50% کود آلی بودند. نتایج نشان داد که بیشترین غلظت نیتروژن در تیمارهای باکتری­های تثبیت کننده نیتروژن+50% کود شیمیایی و باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی حاصل    می­گردد. بیشترین میزان غلظت پتاسیم از تیمار باکتری­های تثبیت کننده نیتروژن +50% کود شیمیایی  به دست آمد.بیشترین غلظت فسفر در تیمار  باکتری­های حل کننده فسفر+50%  + 50% کود شیمیایی مشاهده گردید. حداکثر عملکرد دانه در تیمار باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود آلی حاصل گردید و همچنین حداکثر عملکرد میوه در تیمار باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی+ 50% کود آلی بدست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد در صورتی که کودهای زیستی در تلفیق با 50 درصد کود شیمیایی و 50 درصد کود آلی مصرف گردد، ضمن کاهش مصرف کود شیمیایی بیشترین عملکرد دانه و میوه به دست خواهد آمد.

کلیدواژه‌ها