اثرات تیمول، منتول و اوژنول بر کیفیت و عمر گل‎جایی گل بریده داودی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

1 دانشکده کشاورزی، دانشگاه رفسنجان

2 دانشکده کشاورزی، دانشگاه کرمان

چکیده

چکیده-  گل داودی یکی از مهم‎ترین گل‎ها می‎باشد که هم به صورت گلدانی و هم به صورت بریدنی در بازارهای جهانی داد و ستد می‎شود.در این پژوهش، اثرات محلول‎های نگهدارنده حاوی تیمول (75 و 125 میلی‎گرم در لیتر)، منتول (75 و 125 میلی‎گرم در لیتر) و اوژنول (75 و 125 میلی‎گرم در لیتر) روی حفظ کیفیت و افزایش عمرگل‎جایی گل بریده داودی در محیط سردخانه (دمای 1±3 درجه سانتی‎گراد و رطوبت نسبی 80-75 درصد) بررسی شد. ساکارز 4 درصد به همه تیمارها اضافه شد و آب مقطر و ساکارز 4% به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. در مقایسه با شاهد (08/31 روز)، بیشترین عمر گل‎جایی در گل‎های تیمار شده با تیمول 125 میلی‎گرم در لیتر (58/59 روز) و پس از آن تیمول 75 میلی گرم در لیتر (17/59 روز) به دست آمد اگرچه تفاوت معنی‎داری با سایر محلول‎های نگهدارنده نداشتند. در بین تیمارها؛ تیمول 75 و 125 میلی‎گرم در لیتر در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها، با کاهش پژمردگی گلبرگ و افزایش جذب محلول نگهدارنده، وزن تازه نسبی گل، مواد جامد محلول گلبرگ، پایداری غشاء برگ، قطر گل و عمر گل‎جایی به عنوان بهترین تیمار شناخته شد.

کلیدواژه‌ها