چکیده- گل داودی یکی از مهمترین گلها میباشد که هم به صورت گلدانی و هم به صورت بریدنی در بازارهای جهانی داد و ستد میشود.در این پژوهش، اثرات محلولهای نگهدارنده حاوی تیمول (75 و 125 میلیگرم در لیتر)، منتول (75 و 125 میلیگرم در لیتر) و اوژنول (75 و 125 میلیگرم در لیتر) روی حفظ کیفیت و افزایش عمرگلجایی گل بریده داودی در محیط سردخانه (دمای 1±3 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80-75 درصد) بررسی شد. ساکارز 4 درصد به همه تیمارها اضافه شد و آب مقطر و ساکارز 4% به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. در مقایسه با شاهد (08/31 روز)، بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با تیمول 125 میلیگرم در لیتر (58/59 روز) و پس از آن تیمول 75 میلی گرم در لیتر (17/59 روز) به دست آمد اگرچه تفاوت معنیداری با سایر محلولهای نگهدارنده نداشتند. در بین تیمارها؛ تیمول 75 و 125 میلیگرم در لیتر در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها، با کاهش پژمردگی گلبرگ و افزایش جذب محلول نگهدارنده، وزن تازه نسبی گل، مواد جامد محلول گلبرگ، پایداری غشاء برگ، قطر گل و عمر گلجایی به عنوان بهترین تیمار شناخته شد.
هاشمی, مریم , میردهقان, سید حسین و فرهمند, همایون . (1393). اثرات تیمول، منتول و اوژنول بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده داودی. Iran Agricultural Research, 32(2), 55-70. doi: 10.22099/iar.2014.2005
MLA
هاشمی, مریم , , میردهقان, سید حسین , و فرهمند, همایون . "اثرات تیمول، منتول و اوژنول بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده داودی", Iran Agricultural Research, 32, 2, 1393, 55-70. doi: 10.22099/iar.2014.2005
HARVARD
هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین, فرهمند, همایون. (1393). 'اثرات تیمول، منتول و اوژنول بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده داودی', Iran Agricultural Research, 32(2), pp. 55-70. doi: 10.22099/iar.2014.2005
CHICAGO
مریم هاشمی , سید حسین میردهقان و همایون فرهمند, "اثرات تیمول، منتول و اوژنول بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده داودی," Iran Agricultural Research, 32 2 (1393): 55-70, doi: 10.22099/iar.2014.2005
VANCOUVER
هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین, فرهمند, همایون. اثرات تیمول، منتول و اوژنول بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده داودی. Iran Agricultural Research, 1393; 32(2): 55-70. doi: 10.22099/iar.2014.2005