مدل سازی قهوه ای شدن میوه های سیب تحت بارهای استاتیکی، مطالعه مقایسه ای، بخش اول: روش تحلیلی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

چکیده- قهوه ای شدن سیب کیفیت میوه را کاهش می دهد. تلاش برای کاهش صدمه در اثر قهوه ای شدن اهمیت ویژه ای در طراحی و توسعه فرآیند ها و تجهیزات پس از برداشت دارد. هدف اصلی این پژوهش معرفی روش تحلیلی برای پیش بینی مقدار مجاز بارهای استاتیکی وارد بر میوه سیب بود. برای این منظور یک نیروی متمرکز بر روی یک کره شبیه سازی شده از میوه وارد شد. مقدار انرژی کرنشی کل جسم با استفاده از انتگرال سه گانه تعیین گردید. برای واسنجی نتایج تعدادی آزمون های فشاری با استفاده از دستگاه تست فشاری صورت پذیرفت. آزمون ها در دو دمای مختلف صفر و 25 درجه سانتی گراد صورت پذیرفت و سپس نمونه های بارگذاری شده در دمای مشابه نگهداری شدند. طبق نتایج بین مقدار انرژی کرنشی ذخیره شده از روش تحلیلی و مقادیر متناظر حاصل از روش آزمایشگاهی رابطه ای چند جمله ای با ضریب تبیین 990/0 برقرار است. همچنین مشخص شد که گسترش سطح قهوه ای شدن با مقدار انرژی ذخیره شده با خطایی کمتر از 6/3 درصد قابل پیش بینی است.

کلیدواژه‌ها