رساندن مصنوعی خرمای کبکاب با استفاده از محلول های کلرید سدیم و اسید استیک

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

بخش علوم صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، جمهوری اسلامی ایران

چکیده

در این پژوهش رساندن مصنوعی خرمای رقم کبکاب از مرحله خلال تا تمر با استفاده از محلول کلرید سدیم و اسید استیک مورد بررسی قرار گرفت. پس از برداشت میوه های خرما در مرحله خلال و انجام عملیات شستشو، میوه ها با محلول های حاوی کلرید سدیم، اسید استیک و یا مخلوط هر دو تیمار شدند و پارامترهای تغییرات رطوبت، pH، پارامترهای رنگ سنجی، بریکس و سفتی بافت نمونه ها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که در طی رساندن مصنوعی، میزان رطوبت و پارامترهای رنگ سنجی  a, L و b کاهش معنی داری داشتند. درمورد کلیه نمونه ها بعد از ٧٢ ساعت گرمخانه گذاری در C °٤٠ نیروی پیشینه لازم برای ارزیابی بافت از  حدود ١٠٠٠ به٥٠ گرم کاهش یافت که نشان دهنده تغییرات شدید بافت و نرم شدن آن است. ارزیابی کلی نتایج نشان داد که از رساندن مصنوعی میوه خرمای برداشت شده درمرحله خلال با استفاده از محلول کلرید سدیم و اسید استیک و گرمخانه گذاری در C° ٤٠ می تواند به عنوان روش مناسبی برای رساندن خرمای واریته کبکاب استفاده شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات