در این پژوهش از Xanthomonas campestrisجهت تولید صمغ زانتان با به کار گیری شیره خرما به عنوان سوبسترا استفاده شد. تخمیر با شیره خرما و شیره ساکاروز در دمای ˚C۲۸ و ٨/٦pH= در شیکر بن ماری (rpm ۲٤٠) انجام شد. اثر زمان تخمیر (٢٤، ٤٨، ٧٢، ٩٦ و ١٢٠ ساعت) بر تولید صمغ زانتان مورد مطالعه قرار گرفت. میزان تولید صمغ زانتان بعد از ۹۶ ساعت به حداکثر میزان mL١٠٠/g ٨٩/٠ در دمای ˚C 28 و سرعت rpm ٢٤٠ رسید. اثر pH بر تولید صمغ خالص شده زانتان نیز بررسی شد. اپتیمم pH برای تولید صمغ زانتان ٥/٥ بود. زانتان تولید شده در این مطالعه با زانتان تجاری مقایسه شد و نتایج حاصل نشان داد که این دو نمونه خواص ساختاری مشابه دارند که بوسیله TLC و FT-IR تشابه آنها تأیید شد. نتایج حاکی از آن است که شیره خرما به عنوان یک سوبسترا قابلیت بالایی برای تولید صمغ زانتان دارد.
موسوی نسب, مرضیه, شکاری پور, فریبا, & علی پور, مریم. (1388). تولید صمغ زانتان با استفاده از شیره خرما به عنوان ضایعات کشاورزی بوسیله Xanthomonas campestris. Iran Agricultural Research, 27.28(1.2), 89-98. doi: 10.22099/iar.2010.167
MLA
مرضیه موسوی نسب; فریبا شکاری پور; مریم علی پور. "تولید صمغ زانتان با استفاده از شیره خرما به عنوان ضایعات کشاورزی بوسیله Xanthomonas campestris", Iran Agricultural Research, 27.28, 1.2, 1388, 89-98. doi: 10.22099/iar.2010.167
HARVARD
موسوی نسب, مرضیه, شکاری پور, فریبا, علی پور, مریم. (1388). 'تولید صمغ زانتان با استفاده از شیره خرما به عنوان ضایعات کشاورزی بوسیله Xanthomonas campestris', Iran Agricultural Research, 27.28(1.2), pp. 89-98. doi: 10.22099/iar.2010.167
VANCOUVER
موسوی نسب, مرضیه, شکاری پور, فریبا, علی پور, مریم. تولید صمغ زانتان با استفاده از شیره خرما به عنوان ضایعات کشاورزی بوسیله Xanthomonas campestris. Iran Agricultural Research, 1388; 27.28(1.2): 89-98. doi: 10.22099/iar.2010.167