ویژگیهای صمغ دکستران تولید شده از شیره خرما با استفاده از باکتری لوکونوستاک مزنتروئیدس

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، جمهوری اسلامی ایران

چکیده

در این تحقیق تولید دکستران با استفاده از باکتری لوکونوستاک مزنتروئیدس NRRL B512 (f) از دو منبع کربنی سوکروز و شیره خرما مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، وزن مولکولی دکستران حاصل از شیره خرما در مقایسه با بلو دکستران (Mw≈2000Da) کاهش یافت (Mw2000 KDa).  مؤلفه های جریانی محلول های دکستران حاصل از شیره خرما در غلظت های ۵/۱، ۵/۲، ۵ و ۱۰ درصد و دمای  C°25 با استفاده از ویسکومتر چرخشی بروکفیلد با ژئومتری مخروط صفحه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده بعد از قرار گرفتن در مدل قانون توان حاکی از آن بود که شاخص رفتاری جریان تمامی محلول های فوق مقادیر کمتر از واحد را نشان می دهند (۹۳/۰ – ۴۹/۰) و در تمامی غلظت های ذکر شده، محلولهای دکستران رفتاری رقیق شونده با برش سودوپلاستیک) را بروز دادند. همچنین وابستگی ویسکوزیته ظاهری به غلظت نیز با استفاده از قانون توان به اثبات رسید.

کلیدواژه‌ها

موضوعات