محلول‌پاشی برگی اسید سالیسیلیک، متیل‌جاسمونات و سولفات پتاسیم بر کیفیت میوه و ویژگی‌های فتوسنتزی انار

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

1 گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان- ایران، جمهوری اسلامی ایران

2 مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد، جمهوری اسلامی ایران

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات اسید سالیسیلیک، متیل‎جاسمونات و سولفات پتاسیم بر بهبود کیفیت میوه و ویژگی‌های فتوسنتزی طراحی شد. 10 تیمار شامل اسید سالیسیلیک (3/0، 6/0 و 9/0 میلی‌مولار)، متیل‎جاسمونات (5/0، 1 و 2 میلی‌مولار)، سولفات پتاسیم (5/0، 1 و 5/1 درصد)و آب ‌مقطر (شاهد) بر روی درختان انار، 2 و 7 هفته بعد از مرحله تمام گل محلول‎پاشی شدند. نتایج به‏دست آمده نشان داد که اسید سالیسیلیک، متیل‌جاسمونات و سولفات پتاسیم می‌توانند ترکیبات فنلی را افزایش دهند و سولفات پتاسیم 5/1 درصد و متیل‎جاسمونات 5/0 میلی‌مولار به طور معنی‌داری فعالیت آنتی اکسیداسیونی میوه را افزایش دادند. از طرف دیگر کاربرد 6/0 میلی‌مولار اسید سالیسیلیک به طور معنی‌داری هیوانگل پوست میوه را افزایش داد. کاربرد برگی پتاسیم به طور معنی‌داری نسبت Fv/Fm و شاخص Pi را افزایش داد. همچنین مقدار کلروفیل کل، کلروفیلb  و کارتنوئیدها توسط سولفات پتاسیم (5/0 درصد غلظت) افزایش یافت، اما تفاوت‌ها معنی‌دار نبود. علاوه بر این نتایج، سولفات پتاسیم 1 و 5/1 درصد به طور معنی‌داری pH آب‎میوه را در مقایسه با دیگر تیمارها افزایش داد.

کلیدواژه‌ها