فسفر فیتاتی موجود در نمونه های مواد خوراکی گیاهی به صورت اسید فایتیک است که برای طیور قابل استفاده نیست، زیرا دستگاه گوارش طیور فاقد آنزیم فیتاز برای هضم این اسید است. به همین دلیل برای افزایش بهره وری منابع فسفر باید از آنزیم های سنتز شده استفاده کرد. فیناز و فیتاز جدید تولید شده که اخیرا توسعه یافته، در سن ۵-۳ هفتگی بوقلمون ها، آزمایش شد. درجه اثرگذاری فیناز و فیتاز جدید بر پایه تعادل فسفر و داده های درشت نی تعیین شد. جیره ی پایه در این آزمایش با سطح پایین فسفر بر مبنای کنجاله سویا– ذرت تهیه شد و با سطوح ۰، ۲۵۰ و ۵۰۰ FTU/kg آنزیم فیناز و ۰، ۲۵۰ ، ۵۰۰ و ۷۵۰ FTU/kg فیتاز جدید مکمل سازی گردید. فضولات پرندگان در یک آزمایش تعادلی جمع آوری شد و پارامترهای درشت نی بعد از اینکه بوقلمون ها جیره های مربوط به خود را برای ۱۷ روز دریافت کردند، اندازه گیری شد. استفاده واقعی فسفر جیره های پایه ۵/۳۵% بود. استفاده واقعی از فسفر به طور معنی دار با فیناز به یک حد بیشینه ۳/٤۷% و با فیتاز جدید به حد بیشینه ۷/ ٤۸ % در سطح بالاترین سطح مکمل سازی، بهبود یافته بود. در این آزمایش استفاده واقعی از کلسیم بهبود نیافت. یافتههای این آزمایش نشان داد که غلظت خاکستر در درشتنی با مکمل فیناز و فیتاز جدید افزایش یافت. آنزیم فیناز و فیتاز جدید در بهبود استفاده از فسفر در بوقلمون ها موثر است و میتواند با کاهش دفع فسفر از طرق مواد دفعی به حفظ محیط زیست کمک کند.
رضوانی, محمد رضا, رودهوت اسکورد, مارکوس, & امتی, محمد مهدی. (1389). سطح مطلوب استفاده از آنزیم فیتاز برای افزایش قابلیت استفاده از فسفر جیره در بوقلمون های جوان. Iran Agricultural Research, 29(2), 89-98. doi: 10.22099/iar.2011.139
MLA
محمد رضا رضوانی; مارکوس رودهوت اسکورد; محمد مهدی امتی. "سطح مطلوب استفاده از آنزیم فیتاز برای افزایش قابلیت استفاده از فسفر جیره در بوقلمون های جوان", Iran Agricultural Research, 29, 2, 1389, 89-98. doi: 10.22099/iar.2011.139
HARVARD
رضوانی, محمد رضا, رودهوت اسکورد, مارکوس, امتی, محمد مهدی. (1389). 'سطح مطلوب استفاده از آنزیم فیتاز برای افزایش قابلیت استفاده از فسفر جیره در بوقلمون های جوان', Iran Agricultural Research, 29(2), pp. 89-98. doi: 10.22099/iar.2011.139
VANCOUVER
رضوانی, محمد رضا, رودهوت اسکورد, مارکوس, امتی, محمد مهدی. سطح مطلوب استفاده از آنزیم فیتاز برای افزایش قابلیت استفاده از فسفر جیره در بوقلمون های جوان. Iran Agricultural Research, 1389; 29(2): 89-98. doi: 10.22099/iar.2011.139