باقیمانده کینولون در گوشت مرغ و گوساله در فروشگاههای ارومیه، با استفاده از روش الایزا

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

1 دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

2 گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ج. ا. ایران.

3 فارغ التحصیل دکتری دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ج. ا. ایران.

چکیده

چکیده - هدف از این مطالعه بررسی باقیمانده­های کینولون در گوشت مرغ و گوساله که از سوپرمارکت­های شهر ارومیه نمونه­برداری گردیده شده می­باشد. در مجموع تعداد 395 نمونه از گوشت مرغ و گوشت گوساله در سه برند متفاوت به وسیله آزمون حساس و قابل اعتماد الایزا جهت ارزیابی میزان کینولون در شهر ارومیه مورد بررسی قرار گرفتند.دآماده­سازی نمونه­ها بر اساس روش ارائه شده در ریدااسکرین کیت انجام شد.
از مجموع 395 نمونه، 217 نمونه (54.9 %) از گوشت مرغ و گوشت گوساله از جهت وجود باقیمانده آنتی بیوتیکی مثبت ارزیابی گردید. 79 نمونه از گوشت گوساله (48.7 %) و 138 نمونه (59.2 %) از گوشت مرغ به باقیمانده آنتی بیوتیک کینولون آلوده بودند. میانگین باقیمانده آنتی بیوتیک کینولون در نمونه های مثبت گوشت مرغ 0.57± 37.86 و در نمونه­های مثبت گوشت گوساله 1.17 ± 5.51  میکروگرم/کیلوگرم بوده است. مطالعه حاضر نشان می­دهد که 395 نمونه خریداری شده گوشت مرغ و گوساله در شهر ارومیه حاوی باقیمانده آنتی بیوتیکی می­باشند. از جهت مقاومت آنتی بیوتیکی در انسان، میزان پایین باقیمانده آنتی بیوتیک در نمونه­های مطالعه حاضر نشاندهنده­ی شرایط مثبت کنترل مواد غذایی در این منطقه است.
 
 

کلیدواژه‌ها


Akar, F. (1994). Investigation on various antibiotic residues in chicken meat and liver. Veterinary Journal of Ankara University, 41, 199–207.
Alla, M.B.W., Mohamed, T.E., & Abdelgadir, A.E. (2011). Detection of antibiotics residues in beef in Ghanawa Slaughterhouse, Khartoum State, Sudan. Academic journal of food science, 5, 574–580.
Andreu, V., Blasco, C., & Pico, Y. (2007). Analytical strategies to determine quinolone residues in food and the environment. Trends Analytical Chemistry, 26, 534–556.
Barrt, A.L., & Fuchs, P. (1997). Antimicrobial activities of Grepafloxacoin, Ciporofloxacin, Ofloxacin and Floroxacil. Journal of Chemotheraphy, 9, 9-16.
Bertini, S., Fierrero, S., & Berny, P, (2003). A newimproved high performance thin layerchromatography (HPTLC) method for detection of ionophore antibiotics in feed and animal tissues. Journal of Liquid Chromatography. Related Technology, 26, 147-156.
Beyene, T. (2016) Veterinary Drug Residues in Food-animal Products: Its Risk Factors and Potential Effects on Public Health. Journal of Veterinary Science Technology, 7, 285-291.
ChaferPericas, C., Maquieira, A., & Puchades, R. (2010). Fast screening methods to detect antibiotic residues in food samples. Trends in Analytical Chemistry, 29, 1038–1049.
Christian, J.S. (1996). The quinolone antibiotics. Primary Care Update for OB/GYNS. 3, 87–92.
Cotter, P., Stanton, C., Ross, R., & Hill, C. (2012). The impact of antibiotics on the gut microbiota as revealed by high throughput DNA sequencing. Discover Medicine, 13, 193-199.
Food and Drug administration (FDA). (2005). FDA Announces Final Decision about Veterinary Medicine.
Gouvêa, R, Santos, F.F., Aquino, M.H.C., & Pereira, V.L. (2015). Fluoroquinolones in industrial poultry production, bacterial resistance and food residues: a review. RevistaBrasileira de CiênciaAvícola, 17, 1-10.
Gruchalla, R.S., & Pirmohamed, M. (2006). Antibiotic allergy. The New England Journal of Medicine, 354, 601–609.
Gustavson, E., Bjurling, P., Deglean, J., & Strrensjo, A. (2002). Analysis of $-lactam antibiotics using a microbial receptor protein based biosensor assay. food and agricultural immunology, 14, 121-131.
Holt, D., Harvey, D., Hurley, R. (1993). Chloramphenicol toxicity. Adverse Drug Reaction Toxicology Review, 12, 83–95.
Johnston, A.M. (1998).Use of antimicrobial drugs in veterinary practice. British Medical Journal, 317, 665-667
Kaya, S.E., & Filazi, A. (2010). Determination of antibiotic residues in milk samples. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Journal, 16, 31–35.
Khadra, A., Pinelli, E., Lacroix, M.Z., BousquetMelou, A., Hamdi, H., Merlina, G., Guiresse, M., & Hafidi, M. (2012). Assessment of the genotoxicity of quinolone and fluoroquinolones contaminated soil with the Viciafabamicronucleus test. Ecotoxicology and Environmental Safety, 76, 187–192.
Koc, F. (2006). Screening of quinolone residues in animal tissues. Indian Veterinary Journal, 83, 1063–1064.
Levy, B.S. (1998). Antimicrobial resistance: bacteria on defence. British Medical Journal, 317, 612-613.
Makinen, M., Forbes, P.D., & Stenback, F. (1997). Quinolone antibacterials: A new class of photochemical carcinogens. Journal of Photochemistry and Photobiology, 37, 182–187.
Manafi, M., Hesari, J., & Rafat, A. (2010). Study of antibiotic residues in raw and pasteurize milk in East Azerbaijan province using Delvo test. Journal of food science, 3, 178-183
Masztis, P.S. (1984). Antibiotic residue testing in a beef slaughterhouse. Canadian Veterinary Journal,  25, 329–330.
Nisha, A.R. (2008). Antibiotic residues—A global health hazard. Veterinary World, 1, 375–377.
Omotoso, A.B., & Andrew, O.B. (2014). Screening of fluoroquinolone residues in imported and locally produced broiler chicken meat in Ibadan. Nigeria- International journal of Health, Animal science and Food safety, 2, 25 – 34.
Pena, A., Silva, L.J.G., Pereira, A., & Meisel, L. (2010).Determination of fluoroquinolone residues in poultry muscle in Portugal.Analytical and BioanalyticalChemistry, 397, 2615–2621.
Salehzadeh, F., Salehzadeh, A., Rokni, N., Madani, R., & Golchinefar, F. (2007). Iranian Veterinary Organization (IVO), Tehran, Iran Enrofloxacin residue in chicken tissues from Tehran slaughterhouses in Iran. Pakistan Journal of Nutrition, 6, 409–413.
Shimoda, K. (1998). Mechanism of quinolone phototoxicity. Toxicology Letters, 102–103, 369–373.
Somasundaram, S., & Manivannan, K. ( 2013). An Overview of Fluoroquinolones. Annual Review & Research in Biology, 3, 296-313.
Velissariou, I.M. (2006). The use of fluoroquinolones in children: Recent advances. Expert Review. Anti Infective Therapy, 4, 853–860.
Weiss, C., Conte, A., Milandri, C., Scortichini, G., Semprini, R. Usberti, G., & Migliorati, G. (2007). Veterinary drugs residue monitoring in Italian poultry: Current strategies and possible developments. Food Control, 18, 1068–1076.
World Health Organization (WHO). (1998) Report Nº WHO/EMC/ZDI/98, Geneva, Switzerland.
Yuksek, N. (2001). Etlerde antibiotic kalıntılarınınaranmasıuzerindecalışmalar. Journal of Veterinary Medicine IstanbulUniversity, 20, 85–90.