Effect of Different Fertilization Systems on Yield and Seed Mineral Elements of Pumpkin

Document Type: Full Article

Authors

University of Kurdistan, Sanandaj

Abstract

ABSTRACT- To investigate the effects of bio-chemical and organic fertilizers on yield and seeds NPK contents of pumpkin (Cucurbita pepo var. styriaca), an experiment was conducted at the Research Farm of Kurdistan University in 2009 growing season. Treatments were included 1) control, 2) seeds inoculated with free-living N fixing bacteria (NFB), 3) seeds inoculated with phosphate-solubilizing bacteria (PSB), 4) chemical fertilizer (C), 5) organic fertilizer (O) , 6) NFB + PSB, 7) NFB+ 50% O, 8) NFB+ 50% C, 9) PSB +  50% O, 10) PSB + 50% C, 11) 50% O + 50% C, 12) NFB+ PSB + 50% O, 13) NFB+ PSB + 50% C, 14) NFB+ PSB + 50% O + 50%.  The highest value of nitrogen concentration was observed in the NFB+ 50% C and NFB+ PSB+ 50%C treatments. The highest potassium concentration was found in the NFB+ 50% C treatment. The maximum phosphorous concentration was observed in PSB+ 50%C. The maximum seed yield was obtained from the treatment that pumpkin seeds inoculated with free-living N (NFB) and phosphate-solubilizing bacteria (PSB) + 50% organic fertilizer. The highest fruit yield was obtained from NFB+ PSB+ 50%C+ 50%O. It was concluded that application of biofertilizers in combination with 50% chemical and organic fertilizers, reduced the use of chemical fertilizers and produced higher seed and fruit yield.

Keywords


Article Title [Persian]

تأثیر سیستم‌های مختلف حاصلخیزی بر عملکرد و محتوای عناصر معدنی دانه کدوی تخم کاغذی

Authors [Persian]

  • اعظم حبیبی
  • غلامرضا حیدری
  • یوسف سهرابی
  • هدیه بدخشان
دانشگاه کردستان، سنندج
Abstract [Persian]

چکیده- این تحقیق به منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی، شیمیایی و آلی بر میزان عناصر معدنی دانه و عملکرد کدوی تخم کاغذی طی  سال زراعی 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان انجام شد. تیمارهای کودی شامل 1) شاهد یا بدون مصرف کود، 2) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن، 3) باکتری­های حل کننده فسفر، 4) کود شیمیایی، 5) کود آلی، 6) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر، 7) باکتری‏های تثبت کننده نیتروژن + 50% کود آلی، 8) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن+ 50% کود شیمیایی، 9) باکتری­های حل کننده فسفر + 50% کود آلی، 10) باکتری­های حل کننده فسفر+ 50% کود شیمیایی، 11) 50% کود شیمیایی + 50% کود آلی، 12) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی، 13) باکتری‏‏های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود آلی و 14) باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی+ 50% کود آلی بودند. نتایج نشان داد که بیشترین غلظت نیتروژن در تیمارهای باکتری­های تثبیت کننده نیتروژن+50% کود شیمیایی و باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی حاصل    می­گردد. بیشترین میزان غلظت پتاسیم از تیمار باکتری­های تثبیت کننده نیتروژن +50% کود شیمیایی  به دست آمد.بیشترین غلظت فسفر در تیمار  باکتری­های حل کننده فسفر+50%  + 50% کود شیمیایی مشاهده گردید. حداکثر عملکرد دانه در تیمار باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود آلی حاصل گردید و همچنین حداکثر عملکرد میوه در تیمار باکتری­های تثبت کننده نیتروژن + باکتری­های حل کننده فسفر+50% کود شیمیایی+ 50% کود آلی بدست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد در صورتی که کودهای زیستی در تلفیق با 50 درصد کود شیمیایی و 50 درصد کود آلی مصرف گردد، ضمن کاهش مصرف کود شیمیایی بیشترین عملکرد دانه و میوه به دست خواهد آمد.

Keywords [Persian]

  • واژه های کلیدی: پتاسیم
  • عملکرد
  • کدوی تخمه کاغذی
  • کمپوست
  • کود زیستی
  • نیتروژن