@article { author = {ATASHI, H. and ZAMIRI, M. J. and SAYYADNEJAD, M. B.}, title = {Non-Genetic Factors Affecting Stillbirth and its Effects on Longevity, Production, and Reproductive Performance in Holstein Cows of Iran}, journal = {Iran Agricultural Research}, volume = {30}, number = {1.2}, pages = {73-82}, year = {2012}, publisher = {Shiraz University}, issn = {1013-9885}, eissn = {2717-1582}, doi = {10.22099/iar.2012.503}, abstract = {The aim of this study was to determine the factors affecting stillbirth and the consequences of stillbirth on longevity, production, and reproductive performance in Holstein cows of Iran. Calving records from March 2000 to April 2009 comprising of 220,043 calvings on 102,199 cows in 33 herds were used. The results showed that 4.06% of the newborn calves died within 48 h of birth. The stillbirth rate was significantly higher for first parity cows (Pvs. 405.5 (±1.05) d (P<0.01), respectively]. The overall mean longevity was affected by stillbirth while the shortest lifetime was observed for cows with stillbirth at their first parity (P<0.01). }, keywords = {Calving Interval,Holstein cows,Lactation Performance,Stillbirth}, title_fa = {عوامل غیر ژنتیکی موثر بر مرده زایی و اثر مرده زایی بر طول عمر، عملکرد تولیدی و تولید مثلی گاوهای هلشتن ایران}, abstract_fa = {در این پژوهش برای بررسی عوامل موثر بر مرده‌زایی و اثر مرده‌زایی بر طول عمر، عملکرد تولیدی و تولید مثلی در گاوهای هلشتن ایران، ۲۲۰۰٤۳ رکورد زایش مربوط به ۱۰۲۱۹۹ گاو از۳۳ گله گاو که در بین سال­های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۸ جمع‌آوری شده بودند، استفاده شد. نتایح نشان داد که در ۰۶/٤ درصد از زایش‌ها، گوساله‌ها یا مرده به دنیا آمده بودند و یا تا ٤۸ ساعت پس از تولد مرده بودند. نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک نشان داد که نرخ مرده‌زایی در گاوهای شکم نخست در مقایسه ‌با دیگر شکم‌های زایش به طور معنی‌داری بالاتر بود (P<0.01). سخت زایی به طور معنی‌داری نرخ مرده‌زایی را افزایش داده است (P<0.01). احتمال مرده‌زایی در گاوهای دارای گوساله‌ی نر بیشتر از ماده بود و همچنین مرده‌زایی در زایش‌های دوقلو بیشتر از زایش‌های تک‌قلو بود (P<0.01). مرده‌زایی در زایش‌های فصل تابستان بیشتر از دیگر فصل‌ها بود (P<0.01). تولید شیر، چربی و پروتئین در گاوهای مرده‌زا به ترتیب (۳۱±)۲۲۲، (۱۲/۱±)۸، و (۰۱/۱±)۶، کیلوگرم کمتر از گاوهایی بود که گوساله آنها مرده به دنیا آمده بود (P<0.01). مرده‌زایی تاثیر مثبتی بر درصد پروتئین داشت (P<0.01) اما بر درصد چربی تاثیری نداشت (P≥0.05). مرده­زایی باعث افزایش فاصله گوساله­زایی و کاهش طول عمر گاو در گله شد (P<0.01).}, keywords_fa = {عملکرد تولیدی,فاصله زایش,گاوهای هلشتن,مردهزایی}, url = {https://iar.shirazu.ac.ir/article_503.html}, eprint = {https://iar.shirazu.ac.ir/article_503_294fac96769589215a0909fa94b1d406.pdf} }